lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pikkuisen pikkuleipiä


Kuin isoäidin tekemiä. Rapeita ja suussasulavia.

Murotaikinaleivät (Otavan suuri keittokirja)

200g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti. Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 10-15 min.

Itse nostelen lusikalla taikinaa pellille ja hieman tasoitan, mutta tästä perustaikinasta syntyy mielikuvituksella vaikka tankoja, kaaria, viipaleita tai muun mallisiakin pikkuleipiä. Lisäksi taikinaan on helppo tehdä muutoksia lisäämällä suklaahippuja, kanelia, kaardemummaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti