maanantai 14. toukokuuta 2012

Feta muffinit


Uusimmassa Leivotaan lehdessä (huhtikuu-kesäkuu 2012) oli pari suolaisten muffinien reseptiä. Olen joskus yrittänyt jotain suolaista versiota ja muffineista tuli sitkeitä, kovia ja muutenkin pahoja... Nyt rohkaistuin kokeilemaan lehdestä "Viehkeät vuohenjuustomuffinit" reseptiä hieman mukaillen. Meiltä löytyi muutama EuroShopperin fetajuustokuutio öljyssä purkin pohjalta. Ne inspiroivat muokkaamaan ohjetta fetajuusto-yrtti muffineiksi. Varsin kokeilemisen arvoinen resepti oli ja herkullinen lopputulos! Tällä raaka-aine määrällä tulee kolme Brunon Amerikanmuffinivuokaan leivottua muffinia.

Ainekset:

1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 muna
1 rkl Euro Shopper salad cheese cubes in oil with herbs öljyä+mahdollisimman paljon yrttejä ongittuna öljyn seasta 
0,70 dl jugurttia (itse käytin Kreikkalaista)
9 fetajuustokuutiota

Valmistus:

 

Sekoita vehnäjauhot, grahamjauhot, leivinjauhe ja pellavansiemenrouhe.
Vatkaa kevyesti (itse tein tämän käsin vispilällä) muna, öljy (+yrtit) sekä jugurtti. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Ei saa vatkata kauaa! Painele kolme fetakuutiota joka muffiniin.
Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti