tiistai 22. toukokuuta 2012

Suklaa Nougat unelma


Ihanan helppo ja nopea resepti. Taivaallinen lopputulos. Tämä leivonnainen yllättää kiitollisuudellaan hieman laiskemmankin leipurin. Pohjaa voidaan paistaa aavistuksen vähemmän aikaa jolloin saadaan ihanan suussasulavaa mutakakkua jota voi herkutella vaikka vaniljajäätelön kanssa. Tai vaihtoehtoisesti pohjaa voi paistaa kauemmin jolloin saa kiinteämmän leivonnaisen samettisella nougat-suklaa kuorrutuksella. Päälle voi ripotella mielensä mukaan koristeita tai pähkinöitä.  Tästä ohjeesta riittänee noin 8 syöjälle, mutta lihava leipuri haukkaa mielellään hieman suuremman palan kerrallaan...



Ohjeesta tulee taikinaa suorakaiteen kokoiseen leipävuokaan.

Pohja:

100 g margariinia tai voita
8 palaa Raibow tummaa leivontasuklaata (200 g:n levystä)

Sulata margariini tai voi ja suklaapalat mikrossa 30 sekunttia kerralla kunnes täysin sulaneet. Voit hieman sekoittaa sulatusten välissä.

1 dl sokeria
1 muna

Lisää voi-suklaaseokseen ja vatkaa voimakkaasti sekaisin. Tämän voi tehdä käsin vaikka puulastalla tai nuolijalla.

1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ota kakku uunista, kumoa ja anna jäähtyä.

Täyte:


1/2 pkt Odensen nougattia
12 palaa Rainbow tummaa leivontasuklaata (200 g:n levystä)

Sulata nougat ja suklaa mikrossa varovasti 30 sekunttia kerrallaan kunnes kokonaan sulanut. Valuttele kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin manteleista leikeltyä rouhetta noin 50 grammaa. (Täytettä tulee todella runsaasti joten jos haluat hieman ohuemman täytteen vähennä määriä 1/3 pakettia nougattia ja 6 palaa suklaata.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti