keskiviikko 2. toukokuuta 2012

 Zuccini tagliatellea kasvis-sieni kastikkeella

Pikaruokaa kasviksista ja herkkusienistä. Valmistukseen meni noin 15 minuuttia kaikkinensa!

Zuccini tagliatelle

Zuccinia 
ripaus suolaa
vettä

Pese zuccini ja leikkaa hieman päistä pois. Höylää juustohöylällä tai kuorimaveisellä kapoisia lastuja. Kiehauta suolalla maustettu vesi. (Odotellessa esivalmistele kastike). Lisää suirot kiehuvaan veteen ja keitä noin minuutin verran tai kunnes zuccini hieman pehmenee. Valuta lävikössä ja tarjoa heti.

Kastike

paprikaa (eri värisillä saisi näköä ja makua)
herkkusieniä
(zuccinin jämät tagliatellesta, jos ei saa höylättyä kokonaan) 
loraus öljyä (noin 1 rkl)
Lidlin Greme Goldessa Chili tuorejuustoa
Loraus ruokakermaa (noin 1/2 dl)
Lidlin Grilli Maisteri Grillimaustetta myllystä
suolaa

Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja valkoiset osat. Huuhtele. Harjaa tarvittaessa sienistä mullat. Pilko rohkean kokoisiksi paloiksi. Lorauta pieni tilkka öljyä pannulle ja ruskista hieman paprikoita, zuccinia ja sieniä. Lisää tuorejuusto, loraus ruokakermaa. Mausta grillimausteella ja suolalla. Anna hautua hetki (noin 3 minuuttia). Tarkista maku.

Kokoa annos kasaamalla zugccini tagliatellet lautasen keskelle. Nosta päälle kasviksia ja valuta kastiketta. Rouhi vielä hieman grillimaustetta päälle koristeeksi ja halutessa tuoreita yrttejä. Omat yrttini saavat kasvimaalla vielä kasvaa ja vahvistua ennen syödyksi tulemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti