sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Maan mainio minttusuklaapiirakka

 

Idea tähän lähti Bellebaien maailman parhaista minttusuklaaruuduista. Äitini leipoo minttusuklaaruutuja silloin tällöin ja nyt mieleni teki jotain samantyylistä. Kaapista ei löytynyt kaikkea tarpeeksi Bellebaien ohjeeseen enkä tahtonut noin suurta määrää leipoa joten kehittelin hieman mukailemalla tästä piirakka version. Varsin herkullista ja suussasulavaa!

Ohjeesta riittää tavaraa irtopohjavuokaan (24 cm halkaisijaltaan)

Pohja:

1 3/4 dl vettä
100 g margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1/2 dl piimää, jugurttia, kermaviiliä tms.
1 muna

Kiehauta kaakaoliemi vedestä, margariinista, kaakaojauheesta ja suolasta.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja sooda keskenään ja lisää kaakaoliemeen.
Lisää viimeisenä piimä, jugurtti, kermaviili tms. sekä muna.
Sekoita tasaiseksi (puulastalla, nuolijalla tms. käsin).
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman ja tee sitten,

Kuorrute:


pari palaa vajaa levy Maraboun Premium tummaa minttusuklaata
noin 1/2 dl maitoa
250 g tomusokeria


Lämmitä varovasti kattilassa maitoa ja suklaata kunnes suklaa sulaa. Sekoittele joukkoon tomusokeri. Itse laitoin aluksi maitoa n. 4 rkl ja lisäilin tarvittaessa. Kuorrute saa olla paksuhkoa. Levitä kuorrute piirakan päälle. Anna jähmettyä ja nauti. 

1 kommentti:

  1. Hei!

    Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista