keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Hyvä munkki!


Perinteisesti joka vappu aamu leivon pullataikinasta munkkeja. Ja joka ikinen vappu teen niitä liikaa. Tänä vuonna ajattelin tehdä vain oman perheen tarpeisiin noin 10 munkkia. Melkein onnistuin epäonnistuin tavoitteessani. Aamutuimaan unenpöppörössä heitin kulhoon 5 dl vettä ja perään hiivan, sokeria ja suolaa...  
Rinkulat kuumaan rysiöljyyn (Eka satsi, kun on testimnimunkkikin mukana)
Alkaa olla jo valmista...
Nopea kuivaus talouspaperin päällä ja sokerointi.

Teen aina perinteisiä rinkuloita, mutta myös kokeilen jotain uutta juttua (muoteilla stanssattuja, hillomunkkeja tms.). Tänä vuonna nappasin jostain idean "kaunokaisista". Päälleen ne saivat sokeri-kaneli hunnun. Käytän myös aina pullataikinaa, mutta kiitos Ninnun ensi vuodesta taidan poiketa perinteistä ja paistella tällä ihanalla Bake and partyn donitsireseptillä ihania suussasulavia donitseja! Vielä, kun saisi kokeilla tuota donitsi-apuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti